Vincent van Gogh schets boeren van tijd- en studiegenoot

GroetenVanDemian20090305 900pixAnsichtkaart in opdracht voor Museum Vincents Tekenlokaal in Tilburg.

De enige tekening die bekend is uit de studieperiode van Vincent van Gogh in Tilburg ziet u hieronder:1990.2_p_35_tekening_Van_Gogh_1867b

Minder bekend bij het grote publiek is deze andere tekening hiernaast, die van een tijd- en klasgenoot Demian Geerlings is, die op datzelfde moment (vrijdagmiddag, 17 mei 1867 om kwart over twee) dezelfde boeren precies van de andere kant schetste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>